Γιάννης Παπαθανασίου

Φωτογραφίες

logo facebook

Newsletter


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε για τη δράση μου. 

Καλό πράγμα και η αγρανάπαυση

k-logo1Το σίγουρο είναι πως ακόμη κι εκείνοι που επιλέγουν να απομακρυνθούν από την ενεργό πολιτική, δύσκολα μπορούν να... ξεκολλήσουν. Με έντονη διάθεση να συμμετάσχουν στα κοινά, να υποστηρίξουν όχι μόνο τους ομοϊδεάτες αλλά και τη χώρα τους, πολιτικοί που έχουν διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο κόμμα του ο καθένας, σήμερα το συνδράμουν χωρίς να κυνηγούν τη βουλευτική έδρα.

«Καλό πράγμα και η αγρανάπαυση» είναι η εξήγηση που δίνει ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Ν.Δ., στους ψηφοφόρους του, μόλις τον ρωτούν «γιατί όχι υποψήφιος;».

Περισσότερα...

Το μνημόνιο μπορούσε να είχε αποφευχθεί

k-logo1Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, πρώην υπουργός Οικονομίας, εδώ και καιρό επιμένει: «Το Μνημόνιο μπορούσε να είχε αποφευχθεί». Στη συνέντευξη που ακολουθεί –με αφορμή τη συμπλήρωση μιας τριετίας από την ανακοίνωσή του– εξηγεί τους λόγους, αλλά και τους τρόπους. Και ανατρέχει στον Οκτώβριο του 2009, όταν, όπως πιστεύει, χάθηκε η μεγάλη ευκαιρία.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή»

Ο Γιάννης Παπαθανασίου στην εκπομπή του ΣΚΑΙ "Πρώτη Γραμμή" για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, για τη διαπλοκή του πολιτικού συστήματος και τις ιδιωτικοποιήσεις. Δείτε αποσπάσματα από την εκπομπή.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στην Εφημερίδα «Metro»

metroΣε μία εβδομάδα από τώρα έχουμε μπροστά μας τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους ψηφοφόρους που θα κληθούν να αναδείξουν την νέα ηγεσία του τόπου;

Το μήνυμα είναι ότι οι κάλπες της 17ης Ιουνίου δεν αφορούν τις κομματικές μας προτιμήσεις αλλά το ερώτημα αν θέλουμε ή όχι να παραμείνουμε στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αν θα διαπραγματευθούμε υπεύθυνα τους όρους της διεθνούς βοήθειας για να ξεφύγουμε μια ώρα αρχύτερα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και των ελλειμμάτων.

Περισσότερα...

Ψεύτικες οι υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δείτε αποσπάσματα από την παρουσία του Γιάννη Παπαθανασίου στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Πρώτη Γραμμή» με τους Βασίλη Λυριτζή και Δημήτρη Οικονόμου.

Περισσότερα...

Συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

eltiposΥπάρχει κίνδυνος για την Ελλάδα να βγει από το ευρώ ή είναι κινδυνολογία που αναπτύσσεται λόγω της προεκλογικής περιόδου; Γιατί η καταγγελία του μνημονίου σημαίνει και έξοδο από το ευρώ;

Η χώρα χρειάζεται να δανειστεί για να πληρώσει μισθούς, συντάξεις, κρατικές δαπάνες, εισαγωγές, αλλά και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ώστε να διασφαλιστούν οι καταθέσεις. Εφόσον οι αγορές μας έχουν αποκλείσει, η μόνη πηγή δανεικών είναι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Οι οποίες απαιτούν ως αντάλλαγμα συγκεκριμένα βήματα δημοσιονομικής εξυγίανσης και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Περισσότερα...

Την ώρα που η Ευρώπη αλλάζει, η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός

Ακούστε τη συνέντευξη του Γιάννη Παπαθανασίου τη Δευτέρα 11 Ιουνίου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ και τη δημοσιογράφο Σία Κοσσιώνη.

Περισσότερα...

Αρχείο

Ντοκουμέντο

Αποκάλυψη
Γιάννης Παπαθανασίου © 2013