Γιάννης Παπαθανασίου

Φωτογραφίες

logo facebook

Newsletter


Εγγραφείτε στο Newsletter για να ενημερώνεστε για τη δράση μου. 

Ερώτηση για το έλλειμμα του ΔΕΣΜΗΕ και τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ

Προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής


ΘΕΜΑ: Επιπτώσεις στην αγορά και αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ εξαιτίας του ελλείμματος του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

 

Πληροφορίες από την αγορά αναφέρουν ότι το έλλειμμα του λογαριασμού Ανανεώσιμων Πηγών του Διαχειριστή του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) το Δεκέμβριο του 2011, θα ανέρθει σωρευτικά στα 150 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε μηνιαία βάση με τις υπάρχουσες συνθήκες χρηματοδότησης αυξάνεται κατά 10εκ ευρώ περίπου.

Περισσότερα...

Ερώτηση για τον προϋπολογισμό του 2012

Προς τον υπουργό Οικονομικών


ΘΕΜΑ: Εκτέλεση Προϋπολογισμού 2012

 

Η επίτευξη των στόχων του Προϋπολογισμού του 2012 στηρίζεται σε δύο βασικές υποθέσεις. Πρώτον, ότι η ύφεση το 2012 δεν θα ξεπεράσει το 2,8% και δεύτερον, ότι θα υπάρξει πλήρης εφαρμογή του προγράμματος εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων (PSI).

Περισσότερα...

Ερώτηση για την καθυστέρηση παράδοσης των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων


ΘΕΜΑ: Καθυστερήσεις στην παράδοση των νέων σταθμών του ΜΕΤΡΟ

 

Η επέκταση του δικτύου του ΜΕΤΡΟ προς τα νότια και τα δυτικά προάστια της Αθήνας, αποτελεί ένα έργο υψίστης σημασίας για το περιβάλλον, την ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Περισσότερα...

Νέα Ερώτηση για τη λήξη της θητείας του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή

Προς τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης


ΘΕΜΑ: Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις της κυβέρνησης για τη διατήρηση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ενώ η θητεία του έχει λήξει από το 2009

 

Στις 5 Μαίου 2011 σας υπέβαλα ερώτηση για το γεγονός ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του, παρά το γεγονός ότι η θητεία του έχει λήξει από το Σεπτέμβριο του 2009. Επειδή η απάντηση που μου δώσατε δια του υφυπουργού κ. Γ. Ντόλιου είναι επιεικώς ανεπαρκής, επανέρχομαι.

Περισσότερα...

Ερώτηση για τη λήξη της θητείας του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ.Ρακιντζή

Προς τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης


ΘΕΜΑ: Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του, ενώ η θητεία του έχει λήξει από το 2009

 

Η θητεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σύμφωνα με το νόμο 3074 / 2002 όπως ισχύει, είναι πενταετής. Καθήκοντα επιθεωρητή ασκεί σήμερα ο Αρεοπαγίτης επί τιμή κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ο οποίος τοποθετήθηκε στη θέση αυτή στις 13 Σεπτεμβρίου του 2004.

Περισσότερα...

Ερώτηση για την καθυστέρηση μισθοδοσίας στις πρεσβείες

Προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών


ΘΕΜΑ: Καθυστέρηση μισθοδοσίας στις πρεσβείες

 

Σε επιστολή της ελληνικής πρεσβείας στο Ναϊρόμπι προς το υπουργείο Εξωτερικών, με ημερομηνία 9 Φεβρουαρίου 2011, (επισυνάπτεται) ο πρέσβυς κ. Δημήτριος Λούνδρας κάνει ευθέως λόγο για εξαθλίωση των υπαλλήλων που υπηρετούν εκεί εξαιτίας της καθυστέρησης καταβολής των μισθών τους.

Περισσότερα...

Νέα ερώτηση Γ. Παπαθανασίου για το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης

 

ΘΕΜΑ: Κλείσιμο Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

Απαντώντας σε προηγούμενη ερώτησή μου (8274/23-12-2010) σχετικά με το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο υφυπουργός κ. Γ. Ντόλιος επιβεβαίωσε ότι το Ινστιτούτο καταργήθηκε μεν, αλλά το Δημόσιο εξακολουθεί να πληρώνει το ενοίκιο για το κτίριο στο οποίο στεγαζόταν η καταργηθείσα υπηρεσία, όπως και για δύο θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων της διοίκησης που δεν υπάρχει πλέον.

Περισσότερα...

Αρχείο

Ντοκουμέντο

Αποκάλυψη
Γιάννης Παπαθανασίου © 2013